Leeszaal Rotterdam West

Linux zelf uitproberen


Vorige edities

Lente 2017

De tweede editie van Linux Presentation Day in Leeszaal Rotterdam West vond plaats op zaterdag 6 mei. De 8 LPD-medewerkers (dit keer herkenbaar aan hun badge) hadden er veel zin in!

Badges LPD-team

Maar gold dat ook voor onze potentiŰle bezoekers? Zouden die niet veel liever kiezen voor het heerlijke lentezonnetje dat buiten vol op scheen? Uiteindelijk viel dat mee. Over de hele dag verspreid kwamen er mensen langs en hadden we een bezoekersaantal vergelijkbaar met vorig jaar (zo'n 15 Ó 20).

   

De bezoekers konden aan de slag op de aanwezige computers met diverse "Linux-smaken" (ofwel: Linux-distributies). Er werden veel vragen gesteld (en beantwoord) en problemen die bezoekers ondervonden met hun eigen Linux-computer, werden opgelost. Bij een aantal bezoekers is er Linux ge´nstalleerd op hun laptop (ook naast Windows, zodat je beide besturings­systemen kunt gebruiken).

Mensen die thuis zelf aan de slag wilden, konden een gratis live-usb-stick en installatie-dvd mee naar huis nemen (met dank aan Ben). Wederom een geslaagde dag met tevreden LPD-medewerkers en hopelijk ook tevreden bezoekers.

Linux Presentation Day op TV

LPD op TV

Tijdens deze tweede editie van Linux Presentation Day kwam Oude Westen TV op bezoek.

En Martin van het LPD-team werd ge´nterviewd door reporter Marjorie Winter.

Bekijk de video via YouTube!

Herfst 2016

In Leeszaal Rotterdam West vond op zaterdag 29 oktober Linux Presentation Day plaats. Tijdens dit evenement kon "de gewone computergebruiker" kennis maken met het vrije besturingssysteem Linux. Vier laptops (en voor de "nerds" een Raspberry Pi) met Linux waren aanwezig om uit te proberen.

   

Om 10 uur waren de eerste bezoekers al present, met de vraag waar de presentatie geprojecteerd ging worden. Helaas, zo'n presentatie was er niet. Wel konden de bezoekers zich naar hartenlust uitleven op de aanwezige Linux-computers. Verder was het ook mogelijk om de organisatoren, Tarek, Luit, Oskar en Martin, de hemden van de lijven te vragen over alles wat maar met Linux te maken heeft.

   

Veel bezoekers hadden kun eigen computer (laptops en pc's) meegenomen. Met behulp van een zogenaamde live-usb-stick of live-dvd gingen de Linux-debutanten op hun eigen computer aan de slag met Linux (zonder Linux te hoeven installeren). EÚn gevorderde Linux-gebruiker hielp spontaan mee met het beantwoorden van de vele vragen die gesteld werden. Geen overbodige luxe, want de organisatie had de handen vol aan het te woord staan van de leergierige bezoekers (naar schatting zo'n 15 Ó 20).

Het was een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Het zou dus zomaar kunnen dat er in de lente weer een Linux Presentation Day gehouden wordt in de leeszaal.

De organisatoren gingen in ieder geval met een tevreden gevoel naar huis. En de bezoekers gingen naar huis met Linux ge´nstalleerd op hun computer of met een installatie-dvd of -usb-stick om thuis zŔlf Linux te installeren.