• leer • probeer • installeer •

GNU/Linux

HET VRIJE BESTURINGSSYSTEEM


Maak kennis met GNU/Linux

Waar en wanneer?

Linux mondkapje

Linux Presentation Day vindt twee keer per jaar plaats in diverse Europese landen. De laatste Rotterdamse editie was op zaterdag 16 mei 2020.

Geen LPD in mei

Linux Presentation Day stond gepland op zaterdag 15 mei 2021. Maar vanwege de corona-epidemie ging deze editie helaas niet door. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wat is Linux Presentation Day?

Linux Presentation Day (LPD) is een gratis evenement waar iedereen kennis kan maken met het vrije (en gratis) besturings­systeem GNU/Linux.

Meer vrijheid met GNU/Linux

Omdat GNU/Linux vrije software is, geeft het jou meer vrijheid dan andere besturings­systemen zoals Microsoft Windows en macOS.

Linux Presentation Day op TV

Kom langs en ontdek het zelf!

Vorige edities

Lees meer over de vorige edities om een indruk te krijgen hoe het er aan toegaat.

Of bekijk de video die gemaakt is tijdens de laatste editie van LPD.

En wat is GNU/Linux eigenlijk?

Hieronder een korte introductievideo over het GNU/Linux besturings­systeem. Meer informatie vind je op de pagina GNU/Linux.

Wat kun je doen?

Leren

  • Leer alles over GNU/Linux. De LPD-medewerkers vertellen je van alles over GNU/Linux uit eigen ervaring.
  • Stel al je vragen over GNU/Linux. De LPD-medewerkers doen hun best om ze te beantwoorden.

Proberen

  • Probeer GNU/Linux uit op onze computers. Er zijn verschillende computers met GNU/Linux aanwezig.
  • Probeer GNU/Linux uit op je eigen computer (zonder installatie). Dus neem je eigen laptop mee! Of je desktop, dat mag ook. De software en data op je computer blijven onveranderd.

Installeren

  • Installeer GNU/Linux op je eigen computer onder begeleiding van een LPD-medewerker. Zorg ervoor dat er geen bestanden op je computer staan die je wilt bewaren of maak een back-up van je bestanden.
  • Maak een installatie-dvd of installatie-usb-stick, zodat je thuis zelf GNU/Linux kunt installeren. Neem zelf een lege dvd of usb-stick mee!

Locatie: Leeszaal Rotterdam West

Leeszaal Rotterdam West is een bewonersinitiatief dat is ontstaan als reactie op de sluiting van veel wijkbibliotheken in Rotterdam. De leeszaal is een publieke ontmoetingsplek, gerund door vrijwilligers, waar je een boek of een krant kunt lezen, boeken kunt lenen (je mag ze zelfs houden!) en waar je een kop koffie of thee kunt drinken.

Computers in Leeszaal Rotterdam West

In de leeszaal staan vijf computers met GNU/Linux waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Op Linux Presentation Day zijn er extra computers aanwezig, speciaal voor de bezoekers van dit evenement.

Leeszaal Rotterdam West, Rijnhoutplein 3, 3014 TZ Rotterdam

Contact

Heb je vragen, ideeŽn of opmerkingen? Of wil je zelf ook Linux Presentation Day organiseren? Neem dan contact op met:

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van de komende LPD-bijeenkomsten? Ook dan kun je een mail sturen naar Martin. Je wordt op de verzendlijst geplaatst en je ontvangt vier keer per jaar een e-mail.